PILATES center

BODIFIT je s pilatesom pričel leta 2001 z vodjo Markom Geršakom, ki se je te vadbe učil in jo dopolnjeval ter nadgrajeval v Angliji, Braziliji, ZDA. V Sloveniji v tem času pilates trenda sicer še ni bilo, a ga je Marko že tedaj prepoznal kot kakovostno tehniko, uporabno vadbo in potencialni prihajajoč trend. Prav zato smo pričeli pri BODIFIT-u s prvimi vadbami pilatesa že po letu 2001 kot dodatek različnim aerobnim vadbam, leta 2004 pa je pilates bil že samostojna vadba. Leta 2006 smo prvi v Sloveniji odprli Pilates center v Mariboru in že naslednje leto izvedli prvi »Pilates institute« tečaj za prvo generacijo slovenskih inštruktorjev.

V tistih letih je pilates postal zelo popularen in zanimanje zanj se je razširilo domala po vseh telovadnicah, dvoranah – a je zanimanje zanj kmalu pričelo usihati. Pravi »studijski« pilates pa se je razvijal počasi, postopoma. Pilates je sedaj že več kot 15 let del BODIFIT programa. Na osnovi dolgoletnih izkušenj so se razvile 4 osnovne BODIFIT pilates zvrsti, ki so predstavljene v nadaljevanju.

BODIFIT PILATES temelji na optimiziranju telesne drže, aktivacije središča oziroma centra (core), osvajanja večdimenzionalnega prsnega dihanja in splošne telesne pripravljenosti. Cilj je izvajati gibanja popolno, izolirano in v predvidenih sklepih, natančno, vadeči osvojijo svoje telo in se naučijo pravilne in natančne izvedbe gibov.

pilates center

PILATES PLUS

Priljubljenost:
5/5

PILATES PLUS je osnovna bazična vadba BODIFIT Pilates centra (poudarek je na osebnem individualnem pristopu), ki z najrazličnejšimi tehnikami pilatesa in pilates rekviziti pelje vadeče po poti odkrivanja natančnosti, popolne izvedbe in nadzora do hitrih in funkcionalnih rezultatov. Je vadba, ki izžareva svojo popolnost in perfekcionizem v gibanju.

Kot je Joseph Pilates,  utemeljitelj te učinkovite vadbe, dejal:

“Pilates je popolna koordinacija telesa, uma in duha.”

Pri pilates vadbi namreč ne gre le za popolno postavo, odlično držo in čvrsto jedro – to je več kot le fizična aktivnost in lahko korenito izboljša duševno, čustveno in duhovno blagostanje

Težavnost 50%

PILATES TRADITIONAL

Priljubljenost:
4.5/5

PILATES TRADITIONAL je različica izvorne klasične pilates vadbe. Vsebuje 34 tradicionalnih klasičnih pilates vaj, ki se izvajajo po predvidenem določenem zaporedju. Originalno zaporedje 34 tradicionalnih vaj, ki jih je Joseph Pilates opisal v svoji knjigi Return to life through contrology, je še vedno del rednega repertoarja pilates inštruktorjev po svetu. Vaje so naprednega značaja, zelo atletsko in gimnastično naravnane, zaradi česar so izziv tako profesionalnim športnikom kot rekreativcem.

Težavnost 80%

PILATES SPINE

Priljubljenost:
5/5

PILATES SPINE je preventivna vadba, ki je namenjena vsem navdušencem pilatesa in vsem tistim, ki se zavedajo pomembnosti servisa svoje hrbtenice. Je »zlato jabolko« med vadbami za preventivo jedra našega telesa, ki ga sestavlja glavni podpornik – hrbtenica. Večina ljudi ima občasno bolečine v hrbtenici – BODIFIT PILATES SPINE je lahko rešitev, da se v nebolečem obdobju težava odpravi. Vadba je primerna za vse: popolne začetnike, napredne vadeče, športnike in druge.

Težavnost 40%

PILATES EQUIPMENT

Priljubljenost:
4/5

PILATES EQUIPMENT je vadba z ogromno možnostmi in dovršenimi pilates apparatusi. V klasičnem pilates repertoarju je kar nekaj apparatusov, pripomočkov, ki so značilnega videza in specifične uporabe. V slovenskem prostoru se pilates apparatusi le redko uporabljajo, s popularizacijo PILATES EQUIPMENT vadbe poskušamo to legendarno tradicijo spodbujati, negovati, dvigovati na višji nivo.

Pri tej vadbi krepimo telo z  uporabo najrazličnejših pilates apparatusov. Izvedba vadbe je zelo dinamična, raznolika, učinkovita.

Težavnost 60%