SHAPE programi

So aerobne, dinamične, razgibane vadbe za celo telo, so najbližji sorodnik klasičnim aerobnim vajam »aerobike« z moderno nadgradnjo in izboljšano preobleko novosti aktualnih fitnes trendov danes. So izjemno zabavne, privlačne in zanimive vadbe za vso populacijo. Še vedno so glede na tradicionalnost najbolj razširjene vadbene zvrsti na svetu. Z zabavno vadbeno kombinacijo se vadeče popelje skozi aerobno izkušnjo, ki hitro mine in v tem času vadeči naredijo izjemno koristen vadbeni trening za porabo energije in posledično oblikovanje telesa. Gre za vadbo, na katero prideš prvič in ti je všeč. Sicer se ti zdi sprva nekoliko zahtevna in ne veš točno zakaj, drugič pa te že zasvoji, ker si dovolj sproščen in se prepustiš, tretjič pa si že »čisto v« vadbi in že preizkušaš svoje sposobnosti. Torej vsaj trikrat zapored morate poizkusiti svoj BODIFIT SHAPE program in zasvojil vas bo!!

shape programi

SHAPE STEP

Priljubljenost:
4/5

Je najzahtevnejša, a zelo privlačna  SHAPE oblika vadbe na stopnički.

Vadba je energična, razgibana in zabavna, saj omogoča ogromno možnosti zanimivih kombinacij. S to vadbo izboljšujemo telesno koordinacijo, splošno kondicijo in pospešimo izgorevanje energije na telesu (odvečne zaloge). Že več desetletij velja za vadbeni hit in vadeči se je brez težav udeležujejo mesece in leta. Ima visokomotivacijsko noto, ki zasvoji, ko jo enkrat osvojiš.

Pri tej vadbi boste zasledili najrazličnejše plesne gibe, klasične step vaje, položaje in tudi ogromno drugih zabavnih gibanj, ki spominjajo na različne glasbene, plesne stile in tehnike.

Težavnost 65%

SHAPE TNZ

Priljubljenost:
4.5/5

Je dokaj preprosta, a ciljano in intenzivno osredotočena na krepitev in aktivacijo spodnjih delov telesa. Noge, zadnjica, trebuh in hrbtenica so osrednji deli, ki jih koncentrirano obremenjujemo, krepimo in izboljšujemo tonus.

Vadba ugodno vpliva na preoblikovanje postave, izgubo telesne teže in na boljše splošno počutje. Izvaja se lahko na step stopnički ali na tleh z lastno telesno težo in brez drugih pripomočkov. V zadnjih letih so se pogledi, koncept vadbe in krepilne vaje zelo spremenili, posledično je pri tej vadbi zaznati številne novosti in njeno nadgradnjo. Zaznati je poudarek na enostavnih koreografijah, elementih pilatesa (stabilizacija), izvirnosti vaj.

Osnovno vodilo je strokovno nadzorovana vadba.

SHAPE TNZ vadba je namenjena različnim starostnim skupinam in različnim stopnjam posameznikove kondicijske pripravljenosti, začetnikom in napredne vadeče.

Težavnost 55%

SHAPE DANCE

Priljubljenost:
3/5

Energije polna kombinacija plesnih korakov in klasične aerobne vadbe. Gre za mešanico različnih standardnih,  afro in latino plesnih gibov, od tradicionalnih do modernih. Energičnost in ritem glasbe ustvarita in krepita željo po gibanju, plesanju. Vadbeni termin SHAPE DANCE je namenjen vsem vadečim, ki so ljubitelji plesnih oblik vadbe. Dve do tri različne, a preproste in sproščujoče koreografije so povezane v zanimivo celoto.

Vadba vsebuje sodobne gibalne elemente, ki se prepletajo z elementi vodene vadbe in plesa, kot so salsa, cha-cha, samba, merengue, reggaeton, klasična hi-lo aerobika ipd. SHAPE DANCE kot kombinacija aerobne kardio vadbe, ki se prepleta s plesnimi koraki, velja za eno najbolj zabavnih kardio vodenih vadb. Je enostaven, motivacijski, učinkovit kardio trening, primeren za vsakogar. Drugačnost, učinkovitost in zabava so glavni elementi, zaradi katerih je vadba zelo priljubljena.

Težavnost 60%