Pravilnik tekmovanja BODIFIT® Atlet

1. ORGANIZATOR IN IZVAJALEC TEKMOVANJA BODIFIT® ATLET-SLOVENIJE

Organizator in izvajalec tekmovanja je društvo BODIFIT®. Razpis tekmovanja in prijavnica sta objavljena na spletnem mestu. Naslov organizatorja: Društvo BODIFIT®, Nova ulica 24, 2000 Maribor

2. OSNOVNE INFORMACIJE O TEKMOVANJU

BODIFIT® ATLET je BODIFIT® tekmovanje rekreativcev in športnikov. Udeleženci se v okviru tekmovanja preizkusijo v dveh kategorijah glede na spol (ženski in moški) ter v sedmih izbranih sklopih, znotraj katerih so posamezne vaje, in sicer:

  • SKOKI – SKOK V DALJINO Z MESTA
  • POČEPI – POČEP NA ENI NOGI
  • VZGIBI – VZGIBI VISE
  • GIBLJIVOST – PREDKLON SEDE
  • POTISKI – POTISK S PRSI
  • ZADRŽEVANJE – HORIZONTALNO ZADRŽEVANJE
  • POLIGON – ŠPRINT V KOCKI

3. KDO LAHKO SODELUJE?

V sedmih preizkušnjah tekmovanja BODIFIT® ATLET se lahko preizkusijo osebe vseh stopenj treniranosti, ki so stare več kot 15 let in ki so člani društva BODIFIT® ali le-to postanejo pred tekmovanjem (s plačilom letne članarine 10€).

POSTANI ČLAN!

4. PRIJAVA NA TEKMOVANJE

Za sodelovanje na tekmovanju BODIFIT® ATLET mora posameznik izpolniti prijavnico na spletnem mestu in se včlaniti v društvo BODIFIT®.

5. KOLIKO ZNAŠA PRIJAVNINA?

Prijavnine ni, vsak tekmovalec mora imeti aktivno članstvo v društvu BODIFIT®.

Za zagotovljeno/potrjeno udeležbo na tekmovanju veljata samo elektronska prijava in plačana članarina.

Na dan tekmovanja se začne registracija 30 minut pred napovedanim časom tekmovanja na lokaciji tekmovanja.

6. KAKO DO PRAKTIČNIH IZKUŠENJ za BODIFIT® ATLET tekmovanje?

V sredo, 30. avgusta 2023, se bodo na lokacijah BODIFIT Celje, BODIFIT Maribor, BODIFIT Ljubljana in BODIFIT Mengeš izvajali predstavitveni treningi od 17.00 do 18.00 ure, na katerih bo moč preizkusiti zahtevane vaje. Preizkus je brezplačen.

7. POTEK TEKMOVANJA

Tekmovanje BODIFIT® ATLET poteka v ovkiru projekta FIT MARIBOR, 16. septembra 2023, na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Prihod na prizorišče najkasneje 10.30 (registracija), začetek tekmovanja 11.00, finale tekmovanja ob 12.30.
Tekmovanje vodi sodniška komisija, ki jo sestavljajo glavni sodnik in dva pomožna sodnika ter zapisnikar rezultatov.

Vsi sodniki so certificirani BODIFIT® strokovnjaki.

Zmagovalec oziroma zmagovalka sta tekmovalca z najmanjšim zbranim številom točk (seštejejo se osvojena mesta posameznih vaj, na osnovi česar se dobita zmagovalca posamezne kategorije – najboljši z najmanjšim seštevkom točk).

Tekmovalci in organizatorji so dolžni ravnati v športnem duhu in upoštevati pravila tekmovanja.

Osnovni napotki:

Tekmovalci se pred pričetkom načrtovanih aktivnosti ogrejejo. Ogrejejo se samostojno. Na razpolago so jim prostor in pripomočki. Vsi prijavljeni morajo tekmovati v vseh disciplinah. Pred pričetkom sodnik ali napovedovalec natančno prebere navodila oz. potek vaj (ki so v nadaljevanju). Opravi se tudi demonstracija posamezne vaje. Sodnik določa pravilnost in ustrezen tempo izvedbe v skladu z navodili. Štetje se izvaja glasno. Rezultati se vpisujejo v predpripravljeno tabelo. Oseba z najboljšim rezultatom dobi najmanjše število točk (torej ena), oseba z najslabšim rezultatom dobi toliko točk, kot je udeležencev v vaji. Oseba, ki
ne opravi izziva, dobi tolikšno število točk, kolikor je udeležencev, k čemur se prišteje še ena (plus 1).

8. KAKŠNE SO NAGRADE?

Vsak tekmovalec prejme BODIFIT® ATLET SLOVENIJE nagradni paket (majica, dopolnilo, pripomoček za testiranje ter druga darila sponzorjev).

Zmagovalci finalnega tekmovanja BODIFIT® ATLET SLOVENIJE v moški in ženski kategoriji prejmejo bogate nagrade:

Finalni zmagovalec in zmagovalka postaneta BODIFIT® ATLETA leta 2023 in s tem obraz blagovne znamke (intervjuji, fotografiranje, članki …), zmagovalca prejmeta letno neomejeno karto za vse BODIFIT® vadbene centre po Sloveniji,
BODIFIT® SHOP podarja bogate nagrade športnih dopolnil in vadbenih pripomočkov (WWW.BODIFIT-SHOP.COM), profesionalno fotografiranje in izdelava osebnega profesionalnega albuma (PHOTO BOOK), nagrade drugih sponzorjev tekmovanja. Zmagovalca postaneta »obraz BODIFIT® programa leta«, kar pomeni, da bosta glede na dogovor lahko javno izpostavljena in predstavljena (članki, objave, medijske aktivnosti, predstavitve …).

9. PRITOŽBE

Morebitne pritožbe tekmovalci urejajo z glavnim sodnikom tekmovanja na samem tekmovanju. Morebitne pritožbe sodnikov nad tekmovalci glavni sodniki urejajo z glavno in odgovorno osebo tekmovanja.

Glavna in odgovorna oseba tekmovanja BODIFIT® ATLET je Marko Geršak.

Glavni sodnik in vodja tekmovanja BODIFIT® ATLET je Andrej Hajnc.

10. RAZNO

Za morebitne poškodbe pri tekmovanju BODIFIT® ATLET odgovarjajo tekmovalci sami, zato organizator ne prevzema nikakršne odškodninske odgovornosti. Organizator si pridržuje pravico do sprememb na področju tekmovanja ali pravilnika. V primeru sprememb bodo le-te objavljene na https://bodifit.net/atlet/pravila.

Z oddajo prijavnice za sodelovanje na tekmovanju BODIFIT® ATLET velja, da se posameznik strinja s pravilnikom tekmovanja.