Pravilnik tekmovanja BODIFIT® Atlet

1. ORGANIZATOR IN IZVAJALEC TEKMOVANJA BODIFIT® ATLET-SLOVENIJE

Organizator in izvajalec tekmovanja je društvo BODIFIT®. Razpis tekmovanja in prijavnica sta objavljena na spletnem mestu https://bodifit.net/atlet/prijavnica.
Naslov organizatorja: Društvo BODIFIT®, Nova ulica 24, 2000 Maribor

2. OSNOVNE INFORMACIJE O TEKMOVANJU

BODIFIT® ATLET je mednarodno BODIFIT® tekmovanje rekreativcev in športnikov. Udeleženci se v okviru tekmovanja preizkusijo v dveh kategorijah glede na spol (ženski in moški) ter v sedmih izbranih sklopih, znotraj katerih so posamezne vaje, in sicer:

 1. SKOKI – SKOK V DALJINO Z MESTA
 2. POČEPI – POČEP NA ENI NOGI
 3. VZGIBI – VZGIBI VISE
 4. GIBLJIVOST – PREDKLON SEDE
 5. POTISKI – POTISK S PRSI
 6. ZADRŽEVANJE – HORIZONTALNO ZADRŽEVANJE
 7. POLIGON – ŠPRINT V KOCKI

3. KDO LAHKO SODELUJE

V sedmih preizkušnjah tekmovanja BODIFIT® ATLET se lahko preizkusijo osebe vseh stopenj treniranosti, ki so stare več kot 15 let in ki pred tekmovanjem poravnajo prijavnino.

4. PRIJAVA NA TEKMOVANJE

Za sodelovanje na tekmovanju BODIFIT® ATLET mora posameznik izpolniti prijavnico na spletnem mestu in plačati prijavnino.

5. KOLIKO ZNAŠA PRIJAVNINA

Prijavnina za nečlane znaša 60 € (vključuje mesec dni vadnine na vseh BODIFIT centrih, udeležbo na polfinalu in finalu – potrebna uvrstitev v finale).

Prijavnina za BODIFIT® člane znaša 40 € (vključuje mesec dni vadnine na BODIFIT centrih, udeležbo na polfinalu in finalu – potrebna uvrstitev v finale).

Za zagotovljeno/potrjeno udeležbo na tekmovanju veljata samo elektronska prijava in plačana prijavnina. Prijavnino na tekmovanje udeleženci poravnajo ob prijavi na tekmovanje. Prijava je uspešno oddana po potrjenem plačilu prijavnine.

Na dan tekmovanja se začne registracija 30 minut pred napovedanim časom tekmovanja na lokaciji tekmovanja. 

6. KAKO DO PRAKTIČNIH IZKUŠENJ za BODIFIT® ATLET tekmovanje?

11. oktobra, 2019 se bodo na lokacijah BODIFIT Celje, BODIFIT Studenci in BODIFIT Ljubljana izvajali predstavitveni treningi od 17.00 do 18.00 ure, na katerih bo moč preizkusiti zahtevane vaje. Preizkus je brezplačen

Tekmovalci, ki se prijavijo na tekmovanje in poravnajo prijavnino (pred pripravami na tekmovanje), se lahko udeležijo treningov BODIFIT® ATLET, ki se  bodo izvajali vsak četrtek (torej 1 x teden) na vseh BODIFIT centrih med 16. in 18. uro od oktobra 2019 dalje. 

7. POTEK TEKMOVANJA

Tekmovanje BODIFIT® ATLET poteka v centrih:

 • BODIFIT® Ljubljana, 
 • BODIFIT® Celje in 
 • BODIFIT® Maribor (City). 

V vsakem BODIFIT® centru vodi tekmovanje sodniška komisija, ki jo sestavljajo glavni sodnik in dva pomožna sodnika.

Vsi sodniki so certificirani BODIFIT®  strokovnjaki. 

V času tekmovanja imajo sodniki pri sebi ocenjevalne kartone za vse tekmovalce. 

Na ocenjevalne kartone vpisujejo rezultat vsakega tekmovalca, in sicer za vsak vajo posebej.

Organizator razglasi zmagovalca tekmovanja v vsaki regiji oziroma lokaciji, kjer tekmovanje poteka, in sicer v ženski in moški kategoriji. 

Razglasijo se prva tri osvojena mesta, ki imajo možnost nadaljevanja na finalnem tekmovanju. Zmagovalec oziroma zmagovalka sta tekmovalca z najmanjšim zbranim številom točk (seštejejo se osvojena mesta posameznih vaj, na osnovi česar se dobijo prvi trije najboljši z najmanjšim seštevkom točk). 

Zmagovalci tekmovanj BODIFIT® ATLET se bodo med seboj preizkusili v soboto, 21. marca 2020.

Tekmovalci in organizatorji so dolžni ravnati v športnem duhu in upoštevati pravila tekmovanja.

Osnovni napotki:

 1. Tekmovalci se pred pričetkom načrtovanih aktivnosti ogrejejo. Ogrejejo se samostojno. Na razpolago so jim prostor in pripomočki.
 2. Vsi prijavljeni morajo tekmovati v vseh disciplinah.
 3. Pred pričetkom sodnik ali napovedovalec natančno prebere navodila oz. potek vaj (ki so v nadaljevanju). Opravi se tudi demonstracija posamezne vaje. 
 4. Sodnik določa pravilnost in ustrezen tempo izvedbe v skladu z navodili. 
 5. Štetje se izvaja glasno.
 6. Rezultati se vpisujejo v predpripravljeno tabelo. Oseba z najboljšim rezultatom dobi najmanjše število točk (torej ena), oseba z najslabšim rezultatom dobi toliko točk, kot je udeležencev v vaji. Oseba, ki ne opravi izziva, dobi tolikšno število točk, kolikor je udeležencev, k čemur se prišteje še ena (plus 1).

8. KAKŠNE SO NAGRADE

Vsak tekmovalec prejme BODIFIT® ATLET SLOVENIJE nagradni paket (majica, dopolnilo, pripomoček za testiranje ter druga darila sponzorjev). 

Zmagovalci polfinalnih tekmovanj prejmejo nagrade sponzorjev tekmovanja. 

Zmagovalci finalnega tekmovanja BODIFIT® ATLET SLOVENIJE v moški in ženski kategoriji prejmejo bogate nagrade:

 • Finalni zmagovalec in zmagovalka postaneta BODIFIT® ATLETA leta 2020 in s tem obraz blagovne znamke (intervjuji, fotografiranje, članki …),
 • zmagovalca prejmeta letno neomejeno karto za vse BODIFIT® vadbene centre po Sloveniji,
 • BODIFIT® SHOP podarja bogate nagrade športnih dopolnil in vadbenih pripomočkov  (WWW.BODIFIT-SHOP.COM),
 • profesionalno fotografiranje  in izdelava osebnega profesionalnega albuma (PHOTO BOOK),
 • nagrade drugih sponzorjev tekmovanja.

Zmagovalca postaneta »obraz BODIFIT® programa leta«, kar pomeni, da bosta glede na dogovor lahko javno izpostavljena in predstavljena (članki, objave, medijske aktivnosti, predstavitve …).

9. PRITOŽBE

Morebitne pritožbe tekmovalci urejajo z glavnim sodnikom tekmovanja na polfinalnem ali finalnem tekmovanju. Morebitne pritožbe sodnikov nad tekmovalci glavni sodniki urejajo z glavno in odgovorno osebo tekmovanja.

Glavna in odgovorna oseba tekmovanja BODIFIT® ATLET je Marko Geršak. 

Glavni sodnik in vodja tekmovanja BODIFIT® ATLET je Andrej Hajnc.

10. RAZNO

Za morebitne poškodbe pri tekmovanju BODIFIT® ATLET odgovarjajo tekmovalci sami, zato organizator ne prevzema nikakršne odškodninske odgovornosti.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb na področju tekmovanja ali pravilnika. V primeru sprememb bodo le-te objavljene na https://bodifit.net/atlet/pravila.

Z oddajo prijavnice za sodelovanje na tekmovanju BODIFIT® ATLET velja, da se posameznik strinja s pravilnikom tekmovanja. – gdpr, – zavarovanje odgovornosti