Magnetna terapija

KAJ JE MAGNETNA TERAPIJA in od kod izvira?

Magnetno polje Zemlje je pojav, ki je esencialen za preživetje rastlin, živali in ljudi. Človek sicer s svojimi čutili ne zaznava magnetnega polja. Za razliko od nas pa ga zaznavajo nekatere živali, ki s pomočjo magnetnega polja zaznavajo smer in se po tem orientirajo. Magnetno polje je v bistvu naravni vir energije, od katerega je odvisen mehanizem ravnovesja.

Teoretično bi sicer lahko preživeli brez magnetnega polja, a le, če ne bi poznali vplivov delovanja sonca in kozmičnega sevanja.

Pulzna magnetna terapija je oblika dopolnilnega zdravljenja, ki jo dandanes priznava vse večje število zdravnikov, s tem pa je tudi postala dostopna v obliki pripomočkov za vsakdanjo uporabo.

V splošnem gre za povsem neinvazivno metodo, ki nima stranskih oz. škodljivih učinkov. Z elektromagnetnim valovanjem vplivamo na dinamično ravnovesje med elektromagnetnimi polji v telesu, s tem pa omogočimo ugodne(jše) pogoje za potek biokemijskih reakcij v telesu. Gre za boljšo prekrvavitev tkiv in hitrejše odstranjevanje presnovkov, večji izkoristek kisika v celicah in ohranitev napetosti celične membrane.

V BODIFIT Regeneracijskem centru uporabljamo magnetno blazino, ki deluje na principu elektroporacije. Gre za pojav, pri katerem s pomočjo električnega polja ustrezne jakosti poskrbimo za povečanje prepustnosti celičnih membran. Ko celica postane bolj prepustna, s tem omogočimo, da vanjo neposredno vnesemo več hranilnih snovi in kisika. To so ključne komponente za normalno funkcijo celic in na ta način lahko poskrbimo, da celica dobi v krajšem času več potrebnih učinkovin in ima možnost, da se hitreje regenerira.

KAKŠEN UČINEK IMA NA ORGANIZEM?

Magnetna blazina deluje na celotno telo, poleg večje blazine pa je zraven še lokalna blazina, ki dodatno z grelnim učinkom deluje na problematični predel telesa; deluje na nizkih frekvencah od 0 do 150 Hz in z nizko intenzivnostjo od 5 mT dalje.

Pri terapiji z magnetno blazino je potrebno poudariti, da se konkretni pozitivni efekti pokažejo šele po nekaj dneh ali tednih konstantne uporabe. Organizem namreč terja svoj čas, ki ga potrebuje za ponovno vzpostavitev zdravega delovanja celičnega metabolizma. Učinek je odvisen od mnogih individualnih predispozicij vsakega posameznika. Vsak ima namreč specifičen življenjski slog ter zdravstveno stanje. Ravno zato je smiselno izvajati redno terapijo v daljšem časovnem obdobju.

V času poteka terapije običajno delovanja ne čutimo, morda le blago toploto. Magnetno polje namreč deluje na globljem, celičnem nivoju. Možno je zaznati le kakšno vrtoglavico ali blag glavobol, ki izzveni, kar je le pozitiven znak, da v organizmu prihaja do sprememb.

KAKŠNI SO POZITIVNI UČINKI NA ORGANIZEM?

Na osnovi številnih znanstveno podprtih raziskav, terapij v bolnišnicah in fizioterapij je dokazano, da je magnetna terapija izjemno učinkovita za:

lajšanje bolečin (po operacijah, po poškodbah ali v primeru vnetnih kroničnih obolenj)

pospešeno celjenje ran in poškodb (zaradi povečanega pretoka krvi)

izboljšanje pri problemih z nespečnostjo in pri klimakteričnih težavah

lajšanje psihosomatskih motenj (gastritis, ulcerozni kolitis, iritabilni kolon …)

pospešitev metabolizma in detoksikacije telesa

blagodejen vpliv na delovanje cirkulacije

zmanjšanje oteklin pri vnetju in revmi

lajšanje degenerativnih bolezni in stanj

pomoč pri krepitvi imunskega sistema

Potrebno je poudariti, da se magnetna terapija uporablja kot dopolnilna oblika zdravljenja po predhodnem posvetu z osebnim zdravnikom ali specialistom.

KDAJ SE UPORABA ODSVETUJE?

Odsvetuje se med nosečnostjo, med menstruacijo pri ženskah in pri osebah s srčnim spodbujevalnikom. Prav tako je zaradi narave bolezni odsvetovana pri epilepsiji in shizofreniji.

Pri osebah z visokim krvnim tlakom je priporočeno, da raje obiskujejo krajši program, ki traja 15 minut.

Če je oseba v procesu kemoterapije, gre za nasprotujoče si delovanje na imunski sistem, zato se v tem času odsvetuje.

Sicer magnetna terapija pri povišani telesni temperaturi nima škodljivih učinkov, vendar pa je večja možnost, da je občutek neprijeten, saj magnetno delovanje okrepi neprijetno stanje telesa.

KAKO POTEKA TERAPIJA V REGENERACIJSKEM CENTRU BODIFIT MARIBOR?

200116_Bodifit_0581

Na recepciji vas sprejme receptor in vas pospremi do prostora, kjer poteka magnetna terapija.

Ob prvem obisku se izpolni pristopna izjava (če še niste naš član), receptor pa vam poda vse potrebne informacije in napotke.  

V regeneracijskem prostoru odložite predmete, ki jih imate s sabo. Udobno se namestite na posteljo, kjer je nameščena magnetna blazina in ob poslušanju sproščujoče glasbe počivate 15 ali 30 minut, odvisno od izbranega programa terapije.

Domet blazine je 60 cm v vse smeri. Blazina je zaščitena s pralnim pregrinjalom.

V času trajanja terapije priporočamo, da odložite telefon (lahko moti delovanje magnetnega polja) in/ali druge elektronske naprave ter umirite svoje misli.

Terapija, ki traja 15 minut, se uporablja za izboljšanje cirkulacije, za relaksacijo in motnje spanja, za energijo ter sproščanje mišične napetosti.

Daljša terapija, ki traja 30 minut, je indicirana kot pomoč pri okrevanju po bolezni, za blažitev lažjih ali težjih bolečin, za pospešitev cirkulacije v primeru edemov, za okrevanje po zlomih kosti …

Po končani terapiji vstanete, se oblečete in nadaljujete z običajnim potekom dneva. V sklopu vsake terapije vam pripada tudi brezplačen topel čaj, ki ga lahko v miru spijete v našem BODIFIT CAFFE kotičku. Na voljo pa imamo tudi druge tople ali osvežilne napitke.

CENIK

CENA CENA x5 CENA x10 CENA x20
Magnetna terapija celo telo + lokalno (15 minut)
10,00 €
45,00 €
80,00 €
150,00 €
Magnetna terapija celo telo + lokalno (30 minut)
15,00 €
65,00 €
120,00 €
225,00 €