KRIO HLAČE

KAJ JE KRIOTERAPIJA S PRESOTERAPIJO?

Krio hlače so terapevtska naprava, ki simulira delovanje ledene kopeli – z razliko, da se nam ni potrebno potopiti v ledeno vodo, kar je za večino ljudi ‘travmatična’ izkušnja. Pred razvojem krio terapije so bile ledene kopeli namreč glavni način za pospešitev regeneracije mišic.

Učinki uporabe krio hlač so celo boljši v primerjavi s klasično ledeno kopeljo, saj je terapija precej manj invazivna za celotno telo, prilagodimo pa si lahko tudi željeno temperaturo in ustvarjamo pritisk na noge – kot pri presoterapiji. Celotna terapija traja dvajset minut, voda v krio hlačah pa je ohlajena na temperaturo okoli 6-8 stopinj Celzija.

200116_Bodifit_0701

POZITIVNI UČINKI

Terapija s krio hlačami ima vrsto pozitivnih učinkov: 

zmanjšuje utrujenost mišic in pospešuje regeneracijo tkiv po treningu

zdravi vnetje in zmanjšuje bolečine v mišicah in sklepih

zmanjšuje edeme in odpravlja krčne žile

pripomore k ohranjanju napetosti in elastičnosti kože, prekrvavitvi nog in zmanjševanju njihovega obsega in celulita

izboljšuje splošno zdravje in spodbuja imunski sistem

spodbuja čiščenje odpadnih snovi in toksinov iz tkiv, ki vplivajo na manj kvalitetno vezivo in slabijo vezivne (kolagenske) niti

dviguje nivo metabolizma in porabo energije.

ZA KOGA SO KRIO HLAČE PRIMERNE?

Terapija s kriohlačami je primerna za splošno populacijo, ne glede na spol ali splošno telesno pripravljenost. Še posebej je priporočljiva športnikom po intenzivnih treningih, osebam, ki veliko časa presedijo in imajo posledično težave z otekanjem nog in zmanjšano prekrvavitvijo.

KDAJ SE UPORABA KRIO HLAČ ODSVETUJE?

Uporaba kriohlač se odsvetuje :

  • nosečnicam,
  • osebam z intoleranco na mraz,
  • osebam z Raynaudovim sindromom,
  • osebam s povišano telesno temperaturo.

KAKO POTEKA TERAPIJA?

200116_Bodifit_0711

Izvajalec vas sprejme na recepciji in vas seznani z vsemi potrebnimi informacijami. Nato vas pospremi do BODIFIT Regeneracijskega centra, kjer poteka terapija.

Obleči je potrebno hlače iz staničevine, ki jih dobite ob prvem obisku in jih potem s sabo nosite na vsako terapijo. S tem se zagotavlja ustrezna higiena naprave, krio hlače pa se dodatno razkuži po vsaki uporabi.

Ko se namestite, se zažene program za izvajanje terapije, ki traja 20 minut, intenziteta pritiska pa se nastavi na 150-180 milibarov, odvisno od potreb posameznika. V tem času lahko počivate, berete, pijete čaj … 

Po terapiji se priporoča, da se zelo toplo oblečete, veliko topleje, kot je običajno glede na zunanjo temperaturo oziroma vreme. Priporočljivo je spiti tudi brezplačen čaj ali kakšen drug topel napitek v BODIFIT CAFFE kotičku.

Število terapij je odvisno od vsakega uporabnika, kaj želi od terapije odnesti, kaj je namen terapije, itd. Izvajalec terapije se z vami pogovori in skupaj določita plan obiskov terapij, ki bo za vas najbolj optimalen.

CENIK

CENA CENA x5 CENA x10 CENA x20
Krio s presoterapijo (krio hlače)
35,00 €
160,00 €
280,00 €
500,00 €