Dobra praksa v podjetju – Rezultati zaposlenih navdušili!

Delite objavo

Preobrazba zaposlenih podjetja Henkel je prinesla navdihujoče rezultate BODIFIT programa zdravja na delovnem mestu

Zdravo telo je temelj uspešnega poslovnega življenja. Verjamemo, da so zadovoljni zaposleni tudi zdravi zaposleni, zato si prizadevamo pomagati podjetjem izboljšati dobro počutje in produktivnost na delovnem mestu. Verjamemo, da je le zdrav in motiviran posameznik sposoben doseči uspeh, biti učinkovit in delovati v skladu s pričakovanji podjetja.

Program zdravja na delovnem mestu v podjetju Henkel Slovenija

Pri Henklu se zavedajo te pomembnosti, zato se je kar 62 zaposlenih udeležilo našega pettedenskega programa preoblikovanja. Cilj programa je bil spodbuditi udeležence k spoznavanju fitnesa, vzpostavitvi uravnoteženega življenjskega sloga ter redne telesne aktivnosti, zmanjšanju telesne teže in odstotka maščobe ter povečanju mišične mase. Naša ekipa BODIFIT strokovnjakov je za zaposlene oblikovala program vadbe, prehrane in motivacije, ki jim je omogočil, da so se končno posvetili svojemu zdravju in dosegli boljšo telesno pripravljenost.

V programu je sodelovalo 42 žensk in 20 moških, starostnih razponov od 21 do 60 let, skupno pa so opravili 662 obiskov. Prvi udeleženci so začeli s programom 4. maja in v petih tednih (35 dneh) vadbe dosegli izjemne rezultate! Skupaj so izgubili 11,2 kg telesne teže, 45,5 kg maščobne mase ter pridobili 17 kg mišične mase. Kardiovaskularna vadba in sproščanje endorfinov omogočata jasne misli, več energije, manj dovzetnosti za bolezni, povečanje samozavesti, zmanjšanje stresa, izboljšano razpoloženje ter s tem tudi večjo produktivnost pri delu. Zaposleni, ki so se udeležili pettedenskega preoblikovanja postave, so poročali o večji osredotočenosti, zmanjšani utrujenosti in boljši koncentraciji na delovnem mestu.

Pettedenski FIT IZZIV je povezal ekipo

Pettedensko preoblikovanje postave je tako postalo več kot le vadbeni izziv. Postalo je gibalo za spremembe, motivacijo in povezovanje zaposlenih v podjetju Henkel. Skupaj so presegli svoje meje, spodbujali drug drugega in dosegli neverjetne rezultate. Koristi programa, kot so izboljšanje telesne pripravljenosti, povečanje mišične mase, zmanjšanje telesne maščobe, povečanje energije, izboljšanje zdravja in splošnega počutja ter krepitev povezanosti med zaposlenimi, so zagotovo dosežene. Prizadevamo si, da bi udeleženci obdržali pridobljene zdrave navade tudi v prihodnje. Pettedenski program preoblikovanja na splošno spodbuja redno aktivnost, s katero vsi zaposleni spoznajo celotno ponudbo BODIFIT-a in postanejo boljša in bolj povezana ekipa!

Zahvaljujemo se vsem zaposlenim, ki so se vključili v naše FIT popotovanje preoblikovanja postave. Njihova predanost, vztrajnost in pozitivna naravnanost so nas navdihnile in dokazale, da je mogoče doseči (še) več, kot smo si predstavljali. Zakaj ne bi tudi vi sprejeli izziva in se podali na pot spoznavanja sebe, svojega telesa ter svoje ekipe? Ne le, da boste izboljšali svojo produktivnost pri delu, temveč boste pridobili tudi boljšo telesno pripravljenost, več energije ter izboljšano počutje.

Udeleženci so bili navdušeni nad izvedbo programa:

“Za nami je 5-tedenski izziv in kljub temu, da sem fitnes in vadbe obiskovala manj pogosto, kot bi lahko, imam občutek, da so rezultati resnično dobri. Prvo testiranje mi je dalo motivacijo za dosego dobrih rezultatov, ter seveda mojemu trenerju Žanu, ki me je spodbujal in me vzpodbujal. Brez tega ne bi šlo! Program je bil res odlično izpeljan in ga priporočam vsem, da ga preizkusijo!”

– ANJA, 39 let

HENKEL1

Poskrbite za svoje zaposlene še vi!

FIT IZZIV PROGRAM VSEBUJE:

  • 2x InBody diagnostično-medicinsko testiranje telesne sestave, s katerim smo spremljali napredek udeležencev in pridobili pomembne informacije o skupni mišični masi, odstotku telesne maščobe, mineralni vsebnosti v kosteh in drugih merljivih parametrih,
  • neomejeno vadbo v fitnesu in obisk vodenih vadb,
  • spletni portal BODIFIT PLAY, ki ponuja več kot 300 strokovno vodenih vadb na zahtevo, spletno osebno trenerstvo ter e-knjige s koristnimi nasveti in recepti,
  • osebno prilagojen vadbeni program, ki je bil prilagojen njihovim ciljem in potrebam (program je pripravil osebni trener, ki je spremljal napredek udeležencev in jim nudil strokovno podporo),
  • možnost koriščenja savn za regeneracijo in sprostitev v stresnem delovnem urniku in 
  • nagrada ob 10. in 20. obisku. 

 

Druge objave ...