BODIFIT INŠTRUKTOR PILATESA

V zadnjem času smo priča pilates revoluciji, saj se vsi, ne glede na starost in spol, vsepovsod srečujemo s to edinstveno vadbeno tehniko. V preteklosti je pilates veljal za priviligirano, mistično vadbo, vadbo nadljudi, ta tehnika vadbe je bila vedno nekako zavita v tančico skrivnosti. Danes pa predstavlja eno najprodornejših oblik skupinske in individualne vadbe, s katero lahko dosežemo izjemne rezultate, povečamo gibljivost in si olajšamo marsikatero bolečino.

V prihajajočem mesecu oktobru bomo v BODIFIT centru Domžale izvedli tečaj BODIFIT INŠTRUKTOR PILATES VADBE z MEDNARODNO LICENCO MICHAEL KING.

Tečaj je namenjen vsem, ki ljubijo izzive, so družabni in preizkušajo meje svojih sposobnosti ter želijo razviti svoj potencial in se rekreativno ali profesionalno ukvarjati s pilatesom.

Tečajniki boste na tečaju pridobili temeljna znanja o pilates tehniki, ki omogočajo varno in kakovostno razumevanje ter izvajanje te tehnike.

Mednarodno priznana licenca

Na tečaju boste tečajniki prejeli mednarodno licenco MICHAEL KING. Ta licenca je nadaljevanje dela PILATES INSTITUTA, katerega licence smo pred leti že izvajali v Sloveniji.

Neprecenljive mednarodne izkušnje

Predavanja bodo temeljila na več kot 20-letnih mednarodnih izkušnjah in sodelovanjih z uspešnimi mednarodno priznanimi organizacijami.

Izkušeni predavatelji

Z vami bosta izkušena predavatelja in mednarodna strokovnjaka s področja pilatesa. Predavala bosta na podlagi praktičnih izkušenj, ki sta si jih pridobila skozi svoje dolgoletno delovanje.

PREDSTAVITEV IZOBRAŽEVANJA

Na tečaju bomo izvajali temeljno usposabljanje. Ne glede na to ali ste inštruktor skupinske vadbe, osebni trener ali želite zgolj zamenjati kariero, to je začetna stopnja usposabljanja. Med usposabljanjem imate na voljo mentorja, sami pa prevzamete odgovornost za vadbo pred, med in po neposrednim stikom z mentorjem. Pred končno oceno tečaja priporočamo vsaj 4 tedne poučevanja pilatesa s 5-7 urami na teden.

 

Priporočene ure tečaja zajemajo: samostojne vadbe, učenje doma, administrativno delo in poučevanje vadb pod stalno navzočnostjo mentorja.

VSEBINA IZOBRAŽEVANJA

 • Čas z mentorjem na “štiri oči”.
 • Bistvo gibanja in cilji vadbe.
 • Zaporedje ogrevalnih vaj za mišice.
 • Razčlenitev osnovnega repertoarja začetnikom ter različne sposobnosti gibalnih nivojev.
 • Pedagoške veščine: kako paziti na pravilno izvedbo vaj.
 • Načrtovanje tečajev, variacije vadb in prilagoditve.
 • Pregled gibov in specifičnih težav pri pilatesu.
 • Pripravljalne in zaključne faze, prehodi v gibanju.
 • Učinkovita komunikacija in ustna navodila.

PREDZNANJE

Za udeležbo na tečaju ni potrebno predhodno znanje.

PREDAVATELJA

Marko Geršak

Marko Geršak je trener fitnesa, skupinskih vadb in pilatesa. Kot mednarodni strokovnjak deluje v vlogi predavatelja, demonstratorja in promotorja FIT načina življenja. Je ustanovitelj največje slovenske fitnes organizacije BODIFIT in koordinator več kot 80 strokovnih sodelavcev na področju rekreacije, športa in medicine.

Njegovo več kot 20-letno delovanje je obrodilo kar nekaj sadov, a ima, kot sam pravi, še zmeraj občutek, da je komaj na začetku širjenja svoje filozofije.

S pilates vadbo se je začel ukvarjati leta 2001. Kot inštruktor PILATES INSTITUTA se je tehnike učil in jo dopolnjeval ter nadgrajeval v Angliji, Braziliji in ZDA. V Sloveniji v tem času pilates še ni bil v trendu, a ga je Marko že tedaj prepoznal kot velik potencial. Prav zato je BODIFIT pričel s prvimi vadbami pilatesa že po letu 2001 kot dodatek k različnim aerobnim vadbam, leta 2004 pa je pilates postal samostojna vadba.

Leta 2006 je BODIFIT prvi v Sloveniji odprl Pilates center v Mariboru in že naslednje leto izvedel prvi »Pilates institute tečaj« za slovenske inštruktorje. V teh letih je pilates postajal zelo popularen in zanimanje zanj se je razširilo domala po vseh telovadnicah in dvoranah – a je kaj kmalu pričelo usihati. Pravi studijski pilates pa se je razvijal počasi in postopoma.

BODIFIT pilates se je razvijal skozi leta z izmenjavo znanj in izkušenj z različnimi mednarodno priznanimi inštruktorji in je sedaj že več kot 15 let del BODIFIT programa.

Gabor Fuzy

Gabor Fuzy je mednarodno priznan mentor MK pilatesa, ustanovitelj mreže Fuzy Pilates Studios na Madžarskem in vodja pilates studia v svojem domačem kraju. Je tudi ustanovitelj programa BRIS (Body Re-Integration System – sistem za reintegracijo telesa, imenovan tudi »čarobni dotik«) in predavatelj tečaja NASM PES (strokovnjak za izvedbo vadb) ter vodja tečaja NASM CES (strokovnjak za korektivne vadbe).

Živi na Madžarskem, kjer vodi svoj uspešen pilates studio ter mrežo vzgojno-izobraževalnih programov MK pilates, njegove profesionalne stranke prihajajo iz več kot 10 različnih športov, ki dosegajo uspehe na nacionalni in mednarodni ravni.

Njegov prvi stik s pilatesom je bil po poškodbi hrbtenice, ko so mu svetovali, da preneha s športom, vendar nasveta ni upošteval in je po poškodbi s pomočjo pilatesa uspešno okreval.

Po končanem magistrskem študiju športne vzgoje je imel srečo, da je lahko delal z najboljšimi inštruktorji iz sveta pilatesa, rehabilitacije, treninga moči in prehrane. Pred 7 leti se je vrnil na Madžarsko, da bi vzpostavil vodilne izobraževalne in študijske programe za izboljšanje znanja in ozaveščenosti o pomenu skrbi za zdravje.

Njegovo delo je neposredno povezano s številnimi medaljami, ki so jih na evropskih in državnih prvenstvih osvojili mladinci in člani v 10 različnih športih, kot tudi z uspešno rehabilitacijo številnih športnikov po operacijah hrbtenice in kolen.

CENA

690,00 + DDV

TERMIN

13.10. – 28.10.2018 PRENESI URNIK

LOKACIJA

BODIFIT center Domžale | Breznikova ulica 17 | 1230 Domžale

CENA VKLJUČUJE

 • Mednarodno licenco MICHAEL KING,
 • strokovno gradivo (ang),
 • opravljanje izpita na izpitnem centru v BODIFIT Domžale,
 • občasne degustacije med odmori,
 • BREZPLAČNO parkiranje,
 • BODIFIT darilo dobrodošlice.

UGODNOSTI

20 % popust za BODIFIT člane

POSTANI ČLAN

 

OPOMBE

Del tečaja bo potekal v angleščini.

INFORMATIVNA PRIJAVA

Po uspešni izpolnitvi podatkov vas bomo kontaktirali glede želenega načina plačila (enkratno ali obročno) in se dogovorili o vseh ostali podrobnostih glede tečaja.

Za kakršnokoli pomoč ali dodatna navodila smo vam na voljo na akademija@bodifit.net ali na BREZPLAČNI telefonski številki 080 10 13.