FITNES

Strokovno nadzorovana in vodena FITNES VADBA ima v svetu širok pomen. Zgodi se, da je v fitnes centrih pristop neoseben in odbijajoč. V Bodifitu smo se usmerili predvsem k izobraževanju naših strank in individualnemu pristopu vaditeljev, inštruktorjev ter osebnih trenerjev. Naši zadovoljni člani so tako najstniki, odrasli kot tudi starejši, njihov namen pa je predvsem napredek, dobro počutje, kvaliteta vadbe in zdravje.

Veliko ljudi se izogiba fitnesa, ker točno ne vedo, kaj naj tam počnejo. Kar naenkrat smo obdani z najrazličnejšimi napravami, opazujemo ljudi, ki suvereno izvajajo zapletene vaje, mi pa v dvomih, kaj naj sploh naredimo sami s seboj. Najpreprostejša rešitev je zagotovo, da za pomoč prosimo trenerja fitnesa, ki nam bo svetoval glede na naše potrebe ter nas tudi naučil, kako vse vaje izvajati pravilno. Na ta način se bomo izognili nekaterim najpogostejšim napakam, ki jih brez strokovnega nadzora hitro napravimo – nepravilni izvedbi samih vaj, nepravilni obremenitvi ter osredotočenosti samo na določene dele telesa. Prav te komponente pa so za doseganje želenih rezultatov ključnega pomena in tudi glavni krivec številnih poškodb.
V našem centru je vadba po pravilih BODIFIT PROGRAMA® razdeljena na naslednje stopnje:

 1. OSNOVNA SAMOSTOJNA REKREATIVNA VADBA NA NAPRAVAH – vadeči se drži osnovnih vadbenih navodil in vadi samostojno brez mentorstva strokovnjaka.
 2. NADZOROVANA REKREATIVNA VADBA NA NAPRAVAH (osnovni vadbeni program) – vadba pod mentorstvom inštruktorja, s katerim po potrebi vsako določeno obdobje spremenite vadbeni program.
 3. VADBA Z OSEBNIM TRENERJEM – vadba se izvaja pod mentorstvom osebnega trenerja. Osebno trenerstvo obsega širok spekter zvrsti in tehnik vadbe. Pri nas vam ponujamo:
  • Preventivno – korektivna vadba (telesna drža, stabilizacija, koordinacija, gibljivost…
  • Vadba po poškodbi (mišično ravnovesje, stabilnost, ravnotežje…)
  • Športne priprave (moč, vzdržljivost, vadba po poškodbi, propriocepcija…)
  • Oblikovanje telesa (redukcija maščobe, mišični tonus, mišično ravnovesje…)
  • Programi za poslovneže (splošno počutje, premagovanje stresa, preventiva, želje posameznika…)
  • Uravnotežena prehrana (dodatki k prehrani, dnevnik prehrane, načrt prehrane…)
  • Osebno trenerstvo PILATESA, JOGE (stabilizacija, premagovanje stresa, funkcionalnost telesa…)
  • Posebni programi trenerstva (pilates REFORMER, VIBRO plate, po porodu, KAISER concept…)

VODENA VADBA

Fenomen vodenih vadb? Motivacija, spodbuda, zabava, druženje in intenzivno oblikovanje, močna učvrstitev, nežna sprostitev in pospešen dvig življenjske energije! Skupaj smo močnejši! Prav zato so vodene vadbe ene najbolj zabavnih in učinkovitih oblik rekreacije. In ponujajo zares širok spekter možnosti za odlično zabavo, ob kateri boste svoje telo hkrati oblikovali, topili tiste odvečne maščobne blazinice, krepili tiste bolj mlahave dele telesa, polnili svoja pljuča z navdušenjem, doživeli dvig navdušujoče energije in vsakič znova premagovali sebe in čutili bitje srca zmagovalca!
Zakaj vodene vadbe? Ker so enostavne in učinkovite. Ker dosledno in metodično sledite svojim ciljem. Ker preprosto delujejo! Že veliko raziskav je potrdilo, da ima redna telesna aktivnost ogromno pozitivnIh učinkov na splošno počutje, na zdravje ter da je odlično »zdravilo« zoper tegobe modernega časa.

Bodifit ponuja več kot 20 različnih vadbenih zvrsti za vse generacije in več 1000 terminov vadbe skozi vse leto. Pester nabor vadb! Za vsakogar se zagotovo najde nekaj: za tiste, ki želite oblikovati svoje telo, in za tiste, ki se želite ob vadbi sprostiti ali zgolj zabavati. Pomemben del treninga je aerobna vadba, dinamična, ki je v skupini ob ritmih glasbe še posebej zabavna. V okviru vodenih vadb imajo izjemen pomen na naše zdravje preventivne vadbe. Za najbolj zahtevne smo pripravili funkcionalne vadbe.

Vodene vadbe predstavljajo celostno rešitev – rekreacijo, izgorevanje maščob in zabavno druženje. Enostavno – če nam delo in življenjski slog ne omogočata dovolj gibanja, ga dodamo. Pomembno je, da izberemo ustrezno aktivnost in začnemo postopno. Vodene vadbe, ki izhajajo iz različnih oblik fitnesa, aerobike, plesa, pilatesa in drugih rekreacij, ponujajo širok spekter možnosti za odlično zabavo, ob kateri svoje telo polnimo z navdušenjem, doživimo dvig energije in vsakič znova premagamo in oblikujemo – sebe! Že več kot 15 let oblikujemo koncept vadb pri nas in v tujini. Bodifit sledi trendom in v množici najrazličnejših vadbenih zvrsti izbira med najbolj kakovostnimi in najbolj uporabnimi.