Informacije za BODIFIT člane

Za vas smo pripravili posebno stran, kjer odgovarjamo na vaša najpogostejša splošna vprašanja in vprašanja v povezavi s SARS-COV-2, kjer objavljamo tudi navodila za varen obisk BODIFIT fitnes centrov in priporočila NIJZ ter interne ukrepe, ki jih izvajamo v naših centrih za zagotavljanje vaše varnosti.

Navodila za obisk BODIFIT centrov

 1. V objekt vstopajte posamezno.
 2. Zaščitno masko je priporočljivo uporabljati pri vstopu v center in izstopu iz njega tam, kjer se nahaja večje število ljudi.
 3. Pri vstopu in izstopu v BODIFIT center uporabljajte pripravljena razkužila za roke.
 4. Ob prvem obisku boste izpolnili izjavo zdravstvenega stanja.
 5. V primeru kakšnih bolezenskih znakov ali znakov okužbe dihalnih poti (oteženo dihanje, kašljanje, povišana telesna temperatura…), prosimo, ne prihajajte na vadbo.
 6. Garderobe se uporabljajo po navodilih strokovnih sodelavcev. Priporočamo, da pridite oblečeni v športna oblačila, pri nas se samo preobujete v čisto športno obutev. S seboj imejte dovolj oblačil, da se lahko po treningu preoblečete v suha oblačila. 
 7. Delovni čas in vsi urniki so objavljeni na naši spletni strani www.bodifit.net in na vadbenem centru. Med vadbenimi termini je 30 min pavza namenjena prezračevanju prostora in razkuževanju pripomočkov.
 8. Število vadečih v vadbenih prostorih je omejeno, prosimo, da v primeru zapolnjenih kapacitet počakate, da se vadbeno mesto v centru sprosti.
 9. Pri vstopu in izstopu v dvorano vodene vadbe uporabljajte pripravljena razkužila za roke.
 10. Zaradi omejenega števila vadečih v dvorani za skupinsko vadbo uvajamo sistem rezervacij. Termin si lahko rezervirate na telefonski številki centra ali osebno na centru za 3 dni vnaprej. Če se ne bi mogli udeležiti vadbe, bodite obzirni do drugih vadečih in pravočasno prekličite rezerviran termin (najpozneje 2 uri pred vadbenim terminom).
 11. Za uporabo pripomočkov upoštevajte navodila inštruktorja. Pripomočki se po vadbi odložijo na posebej dogovorjeno mesto po navodilih inštruktorja.
 12. V prostore fitnes centra prihajajte pravočasno in se po nepotrebnem ne zadržujte v dvoranah ali garderobi.
 13. S seboj imejte obvezno vsaj eno brisačo.
 14. Če je mogoče, za vadbo prinesite svojo podlogo oz. blazino, elastike ali kakšne druge drobne osebne pripomočke.
 15. Priporočamo brezkontaktno plačevanje.
 16. V baru se lahko odpočijete in okrepčate ob upoštevanju varne razdalje in rednem razkuževanju rok.
 17. Zunanja obuvala in oblačila shranjujte po navodilih osebja centra.
 18. Vedno imejte varno razdaljo vsaj 1,5 metra do drugih vadečih.
 19. Pri vadbi na napravah, upoštevajte razdaljo vsaj 2 metra do drugih. Če razdalje ne morete držati, sosednje naprave ne uporabljajte.
 20. Pred in po vsaki uporabi trenažerja ali drugih pripomočkov le te obvezno razkužite oz. obrišite z dezinfekcijskim sredstvom oz. robčkom.
 21. Pri uporabi sanitarij bodite na varni razdalji, počakajte, da se ustrezno območje sprosti. Tudi tukaj velja razdalja 1,5 metra. Sledite pravilnemu postopku umivanja in razkuževanja rok.
 22. Uporaba tušev je na lastno odgovornost, po uporabi prosimo, da razkužite celotno površino tuša.

Ukrepi za varnost članov

 1. Omejitev števila vadečih pri vodeni vadbi glede na velikost dvorane (15-20 vadečih na 100m2, odvisno od vadbene zvrsti)
 2. Uvedba rezervacij terminov za vodene vadbe.
 3. Pavza med termini vodene vadbe za zračenje, razkuževanje tal in pripomočkov.
 4. Omejitev števila vadečih v fitnesu hkrati glede na kvadraturo fitnesa (16m2 na obiskovalca).
 5. Svetovanje pri uporabi fitnes naprav v razdalji vsaj 2 metrov.
 6. Uvedba rezervacij fitnesa po potrebi (v kolikor se dvigne obisk).
 7. Dodatno razkuževanje fitnes površin (tla, sedeži, naslonjala, držala, itd.).
 8. Redno prezračevanje vseh prostorov.
 9. Dodatno razkuževanje pripomočkov po uporabi.
 10. Povsod v centrih nastavljena dodatna razkužila za roke in dezinfekcijska sredstva.
 11. Razkuževanje garderobnih omaric po vsaki uporabi.
 12. Razkuževanje vseh površin v garderobah 2x dnevno (kljuke, klopce, umivalniki, …).

Skupaj v negotovih časih ...

BODIFITovci se zavedamo resnosti situacije s SARS-COV-2, zato smo že v začetku leta uvedli dodatne ukrepe pri razkuževanju prostorov in površin v naših centrih, namestili dodatna razkužila in navodila za pravilno higieno rok pri umivalnikih v garderobah in drugje. Člane, ki so ob obisku kazali znake obolelosti, smo pozvali, da se vrnejo domov in tako telesu omogočijo počitek, saj se telo in organizem lahko le tako učinkovito borita proti okužbam. Ko pa se je izkazalo, da bo situacija resna in potrebna pomoči ter odgovornosti vseh deležnikov, smo vse BODIFIT centre nemudoma zaprli. Centri so se s 1.6. ponovno odprli in delujemo po priporočilih NIJZ v vseh točkah, kjer je to mogoče.

BODIFIT ukrepa proti okužbi s SARS-COV-2
Ker nam je mar za vaše in naše zdravje, priporočamo naslednje:

 • Skrbite za vsakodnevno gibanje in uravnotežen vnos hranil, le tako boste poskrbeli za dober imunski sistem.
 • Izogibajte se stikom z ljudmi, ki imajo povišano telesno temperaturo, kašljajo ali kihajo.
 • Roke si skrbno umivajte z milom in vodo, še posebej po kihanju in/ali kašljanju in v skladu z navodili za higieno kašlja
 • Če voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke z najmanj 60 % etanola.
 • Preden zakašljamo ali kihnemo, si pokrijemo usta in nos z robčkom ali zakašljamo in kihnemo v zgornji del rokava in ne v svojo dlan.
 • Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.
 • Redno čistimo in po potrebi razkužujemo predmete in površine, ki se jih pogosto dotikamo (npr. kljuke, pulti, vse dostopne površine sten in oken, straniščna školjka, pipe umivalnikov ipd.).
 • Poskrbimo za redno zračenje prostorov

Najpogostejša vprašanja, s katerimi se obračate na nas.

Vprašanja članov ...

Vse dogovore, ki so že bili sklenjeni bomo upoštevali, vsem tistim ki se nam do konca meseca maja niso javili, pa bomo zamrznitev plačil uredili v naslednjih mesecih oz. jih bomo tekom leta uredili avtomatsko. O tem bodo vsi naši člani tudi obveščeni po elektronski pošti.

Glede na količino trenutnih prejetih e-mail sporočil, zadev, vprašanj vas prosimo za potrpežljivost. Vsekakor boste v najkrajšem možnem času prejeli odgovor.

Zamrznitev vadnine pomeni, da član, ki ima sklenjen letni BODIFIT paket, ne more obiskovati vadbe (zaradi kakršnekoli izredne situacije) in se mu obiskovanje vadbe (fitnes vadba in/ali vodena vadba) za določen čas ustavi/zamrzne.

Običajno so izredne zamrznitve vezane na vsakega posameznika in na njegovo izredno situacijo. Če je npr. zdravstveni razlog, zaradi katerega član ni sposoben oz. ne more obiskovati vadbe daljši od 30 dni, potem se uredi izredna zamrznitev vadbe. Traja pa odvisno od situacije posameznika (mesec, dva, tri,..). Čas vedno opredelimo v dogovoru s članom, ki nam sam javi svojo izredno situacijo in to zapišemo v aneksu k pogodbi. V kolikor se zamrznjeni čas vadbe spremeni/skrajša/podaljša, nam član to javi in uredimo/spremenimo aneks k pogodbi. V aneksu opredelimo, kdaj je bila izredna zamrznitev vadbe in kdaj v ta namen ne bo plačilo obrokov. Pri plačilu obrokov se upošteva celoten čas izredne zamrznitve vadbe.

Če nam član ne javi svoje izredne situacije, žal ne moremo vedeti in te izredne zamrznitve ne moremo takoj upoštevati.

Običajno se izredno zamrznjeno vadbo lahko koristi po preteku paketnega leta, če z vadbo ni bilo zamrznjeno tudi plačilo.

Če član želi kljub vsem možnostim izrednih zamrznitev vseeno podati prekinitev pogodbe oz. odpoved letnega paketa, lahko kadarkoli pošlje e-mail sporočilo v naš naročniški oddelek na e-mail naslov: narocniki@bodifit.net in napiše svoje želje. (v času, ko centri nemoteno delujejo, lahko odpoved uredi tudi na katerikoli BODIFIT recepciji). Član bo prejel obrazec za prekinitev pogodbe, ki ga mora izpolniti, podpisati in vrniti v naročniški oddelek.

Odpoved člana se bo nato obravnavala in uredila v skladu s sklenjeno pogodbo. O datumu odpovedi, do kdaj ima član veljavno karto in kdaj je po njegovi pogodbi zadnji obrok pa bo obveščen po mailuv.

BODIFIT letna članarina se ne zamrzne in tudi ni vezana na  plačilo vadnine,  ki jo BODIFIT člani s sklenjenimi letnimi paketi plačujejo vsak mesec.

BODIFIT letna članarina se plača 1x letno in velja eno leto od dneva vplačila. V tem času lahko BODIFIT člani koristijo mnoge ugodnosti.

BODIFIT centri so s 1.6. ponovno odprti. Obratovalni čas centrov ostaja enak tistemu pred zaprtjem, z izjemo BODIFIT City, ki do nadaljnega še ne bo odprt 24h/dan, ampak ob delovnikih od 6.30-22.30, sob in ned 8.30-11.30 ter 16.30-21.30.