EUROFIT® FEST RAZGIBAL OKOLI 1000 GIBANJA ŽELJNIH POSAMEZNIKOV

Delite objavo

Četrti tradicionalni športno-rekreativni in dobrodelni dogodek EUROFIT® FEST, ki je ta vikend potekal v Športni dvorani Medvode, je razgibal okoli 1.000 udeležencev iz Slovenije in tujine. Tako je ena izmed največjih fitnes konvencij v Evropi ponovno dosegla svoj glavni namen – spodbujanje gibanja med ljudmi vseh starosti ter pomoč tistim, ki so za ta privilegij prikrajšani.

Četrti tradicionalni športno-rekreativni in dobrodelni dogodek EUROFIT® FEST, ki je ta vikend potekal v Športni dvorani Medvode, je razgibal okoli 1.000 udeležencev iz Slovenije in tujine. Tako je ena izmed največjih fitnes konvencij v Evropi ponovno dosegla svoj glavni namen – spodbujanje gibanja med ljudmi vseh starosti ter pomoč tistim, ki so za ta privilegij prikrajšani.

»To soboto in nedeljo smo se imeli privilegij družiti z več kot 30 svetovno priznanimi strokovnjaki vadb iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije, Avstrije, Grčije, Tajvana, Nemčije, Anglije, Ukrajine, Belgije, Irske, Kenije, Združenih držav Amerike, Indije, Rusije in Madžarske. Z nami so bili člani naših in drugih fitnes centrov, ki že sledijo uravnoteženemu načinu življenja in se tudi zato dobro počutijo. Presenečeni pa smo bili nad številom tistih udeležencev letošnjega EUROFIT® FEST-a, ki niso redno fizično aktivni, živijo stresno življenje, so preobremenjeni in ne skrbijo za uravnoteženo prehrano. Verjamemo, da smo jim z magično energijo pokazali, da obstaja pot iz okvirjev destruktivnega ritma vsakdanjika,« pravi Marko Geršak, mednarodno priznan strokovnjak na področju fitnesa in organizator EUROFIT® FEST-a.

»Ob tem pa nismo pozabili na tiste, ki so za privilegij gibanja prikrajšani. Letos bomo s skupnimi močmi pomagali sedemletni Brini, ki se zaradi prezgodnjega rojstva bori s cerebralno paralizo. Brina je komaj pri petih letih prvič začutila celotno telo in prvič stala na nogah. Želimo si, da bi ji s pomočjo dobrodelnih finančnih sredstev lahko omogočili čim več gibanja,« še dodaja Geršak, ki bo v imenu donatorjev za Brinine terapije staršem predal celoten znesek donacij.

ODLIČEN ODZIV TUDI NA TEKMOVANJE BODIFIT ATLET

Del konvencije je tudi finale tekmovanja BODIFIT® Atlet. Prvo polfinalno tekmovanje je v začetku leta potekalo v Mariboru, drugo pa v Ljubljani, finale pa se je zgodilo prav v Medvodah. Gre za rekreativno tekmovanje, namenjeno pravzaprav vsakomur, ki se ukvarja s športom, v sklopu sedmih vaj pa lahko preizkusi, koliko sadov dejansko obrodijo njeg ovi treningi. Zmagovalca drugega BODIFIT® ATLET tekmovanja sta postala Maruša Strmecki in Gašper Ivančič. Prejela sta bogate nagrade, med drugim letno karto za BODIFIT centre ter letno oskrbo s prehranskimi dopolnili.

MAGIČNA ZABAVA NAVDUŠILA
Organizatorji zdaj že tradicionalno za vse udeležence, prezenterje, BODIFIT® člane in tudi vse ostale pripravijo uradno zabavo dogodka, ki je imela letos MAGIČNO noto. Zabava je potekala v pivnici Paviljon na Gospodarskem razstavišču in je presegla vsa pričakovanja. Nastopi DUO KAMIKAZETE na drogu ter pevski nastopi Jaše Šabana in Jonatana Hallerja ter točka iluzionista Magic Aleksandra so navdušili.

NADALJUJEMO Z DOBRODELNOSTJO
EUROFIT® FEST je tudi letos nosil izrazito dobrodelno noto. V okviru projekta Ustvarimo trenutek gibanja se organizatorji dogodka povezujejo z lokalno skupnostjo. Finančna sredstva, zbrana v okviru dogodka, organizator nameni gibalno oviranim, da imajo ti lažji in lepši vsak dan.

»Do zdaj smo za Brino iz Medvod, ki zaradi prezgodnjega rojstva trpi za cerebralno paralizo, zbrali več kot 2700 evrov, dobrodelna akcija bo trajala do konca tega tedna. Zato, da bodo Brinini vsakdanji izzivi še nekoliko lažji, lahko darujete tudi vi na brezplačno telefonsko številko 080 13 03 in dobrodelni TRR SI56 0451 5000 2471 195,« je za konec povedal Geršak.

Druge objave ...

Bodi SuperFIT – Moja poletna FIT avantura

Gibanje je kot ključ, ki odklene vrata do vitalnega in izpolnjujočega življenja. Redna telesna aktivnost ne le krepi naše fizično zdravje, temveč ima tudi izjemen vpliv na naše splošno počutje. Spremembe, ki jih prinaša, sežejo mnogo dlje kot le na površje naše kože – vpliva na našo energijo, razpoloženje in celo naše duševno zdravje.

POMLADNA TURNEJA Marka Geršaka

Pomlad je čas prebujanja, čas novih začetkov in priložnost, da tudi vi oživite svoje telo in duha. Zato vas vabimo, da se nam pridružite na edinstveni pomladni turneji, ki vam bo omogočila, da izkusite moč gibanja in pozitivnih sprememb v vašem življenju.