Vodena vadba

BODIFIT PROGRAMI so najbolj kompleksen skupinsko voden vadbeni sistem na evropskem trgu. Na prvem mestu tega programa je poudarek na strokovnosti, uporabnosti in trendovski privlačnosti končnemu uporabniku. Program se razvija in nadgrajuje že več kot 20 let in ga sedaj že redno uporablja več tisoč zadovoljnih vadečih. Paleta vadbenih področij in vadbenih zvrsti je nastavljena tako, da lahko vsak najde vadbe za svoj okus, telesno pripravljenost in osebne zmožnosti. Število vadb v konceptu se prilagaja kompleksnosti ponudb vodenih skupinskih vadb v aktualnem času svetovnih fitnes trendov in fitnes industrije. Več kot 20 vadbenih zvrsti je jedro ne glede na modo in povpraševanje javnosti. Izhodišče je vedno bazično, kar prestavlja temelj strokovnosti in zgodovino razvoja vodenih skupinskih vadb kot celote in vsakega področja posebej (FIT, FUSION, SHAPE, POWER, BURN).

shema BODIFIT vadbenih zvrsti

FIT

So preventivne vadbe, ki so usmerjene v določene skupine ljudi s podobnimi potrebami ali pa imajo določene cilje glede na sposobnosti ali zmožnosti. Pri BODIFIT FIT vadbenih zvrsteh je izrazita prilagodljivost, uporabnost in preprostost vsake posamezne zvrsti. Namen je, da na čim bolj preprost način poskrbimo za dobro telesno stanje in pripravljenost posameznika v skupini »BITI FIT«. S temi zvrstmi se dotaknemo ljudi, skupin, ki po navadi niso zajeti v redno obliko kakovostne organizirane rekreacije. Vadbe so namenjene zdravim ljudem, ki nimajo akutnih težav z zdravjem ali z gibanjem. S temi vadbenimi zvrstmi želimo spodbuditi veliko posameznikov, da ne glede na trenutno stanje, starost in počutje naredijo in delajo nekaj gibalno dobrega za njih.

Stres, ki ga povzročajo služba, okolje, pričakovanja, ki jih imajo ljudje do vas, je globalna bolezen današnjega modernega razvitega sveta. Danes se nekateri zaradi tega stresa gibajo premalo, drugi pa preveč – v obeh primerih se telo dodatno preobremeni, poškoduje. Neurejena prehrana in pretirano uživanje zdravil, opojnih sredstev in drugih substanc, ki negativno vplivajo na telo in počutje, so še dodatno breme, ki ruši ravnovesje v telesu. Torej? BODIFIT FUSION PROGRAMI so vadbeni produkt, kako ljudi, ki živijo v tem hektičnem okolju, potegniti proč in jih vsaj malo približati sebi. So vadbene zvrsti, ki se posvečajo nadzoru gibanja, dihanja in zavedanja tukaj in sedaj v prostoru in na tem svetu. Te vadbe so zmesi različnih vadbenih tehnik s podobnimi lastnostmi in imajo blagodejne učinke na um in na teloDokler ljudje teh vadb ne poizkusijo, se jim prepustijo, so v večini primerov skeptični in imajo pomisleke, ko pa preidejo te lastne ovire in zavore, spregledajo, da je točno to tisto, kar jim je do sedaj primanjkovalo!

So aerobne, dinamične, razgibane vadbe za celo telo, so najbližji sorodnik klasičnim aerobnim vajam »aerobike« z moderno nadgradnjo in izboljšano preobleko novosti aktualnih fitnes trendov danes. So izjemno zabavne, privlačne in zanimive vadbe za vso populacijo. Še vedno so glede na tradicionalnost najbolj razširjene vadbene zvrsti na svetu. Z zabavno vadbeno kombinacijo se vadeče popelje skozi aerobno izkušnjo, ki hitro mine in v tem času vadeči naredijo izjemno koristen vadbeni trening za porabo energije in posledično oblikovanje telesa. Gre za vadbo, na katero prideš prvič in ti je všeč. Sicer se ti zdi sprva nekoliko zahtevna in ne veš točno zakaj, drugič pa te že zasvoji, ker si dovolj sproščen in se prepustiš, tretjič pa si že »čisto v« vadbi in že preizkušaš svoje sposobnosti. Torej vsaj trikrat zapored morate poizkusiti svoj BODIFIT SHAPE program in zasvojil vas bo!!

Je skupina »funkcionalnih« vadbenih zvrsti, kjer lahko posamezniki uspešno prilagajajo intenzivnost glede na svoje zmožnosti in tako varno iz vadbe v vadbo napredujejo. Vadbe so visokointenzivne, vendar se lahko z uporabo in prilagajanjem pripomočkov intenzivnost uspešno obvladuje in prilagaja posamezniku v skupini. Cilj vseh POWER vadb je popolna, nadzorovana izvedba pod maksimalno obremenitvijo pripomočka, ročice ali lastne teže. Med POWER programi naj vam pomaga izbirati BODIFIT vadbeni strokovnjak, saj boste tako najlažje izbrali pravo vadbo zase.

»BURN« programi so skupek vodenih skupinskih vadb, ki dosegajo maksimalne obremenitve na telo. Pomeni, da z varnim pristopom pripravimo telo na visoke intenzivnosti, maksimalen srčni utrip pod prilagojenimi, nadzorovanimi pogoji. Za takšne vadbene zvrsti je značilna velika poraba kalorij in pospeševanje delovanja metabolnih procesov v telesu, kar posledično daje vadečim po vadbi dober poživljajoč občutek utrujenosti, hkrati pa povzroči povečano porabo odvečne energije v telesu (povečan FAT BURNING EFFECT). »BURN« PROGRAMI so primerni za napredne vadeče.